כיצד לשפר את איכות החיים והאפקטיביות באמצעות פעולות פשוטות בהתנהלות תזונתית יעילה יותר (משך ההרצאה 75 דקות)
המבחר והמגוון של המאכלים והמשקאות שאנו צורכים מורכב מחומרי מזון בסיסיים הדרושים לגוף: פחמימות, שומנים, חלבונים, ויטמינים ומינרלים. בעידן השפע והאינטנסיביות היומיומית אנו מוצאים את עצמנו לא פעם אוכלים ושותים בהתאם לגירויים העומדים לפנינו ולא בהכרח על פי מה שטוב עבור גופנו.
בסביבת העבודה אנו פוגשים במגוון רחב של גירויים ועיסוקים סביב האוכל: כמפגש חברתי, ארוחות צהריים עשירות, נגישות לשפע במזנון, הגברת הערנות והריכוז על ידי אכילת נשנושים במהלך ישיבות או מול מחשב. ומצד שני, ישנם אנשים שבוחרים לא לאכול כלל או לוותר על ארוחות בשל עומס. מחקרים מראים שתזונה נכונה ובריאה משפרת אפקטיביות וחיוניות בעבודה. בהיבט הרגשי מערכת העיכול, כשמה כן היא – מעכלת את החיים.
ההרצאה תעסוק בנושאים הבאים:
1. היכרות עם מערכת העיכול, חשיבותה ומחלות שכיחות.
2. מתן כלים בסיסיים, תזונתיים והתנהלותיים, שניתן לעשות בזמן עבודה על מנת לשפר את איכות החיים.
3. הבנת הקשר בין הגוף לנפש באמצעות היכרות של מערכת העיכול בהיבט הרגשי והשפעותיה.
4. מתן כלים לאבחון וטיפול רפלקסולוגי שניתן לעשות באופן עצמאי בבית לכל המשפחה.
5. שימוש בנטורופתיה כדי לשפר אפקטיביות וחיוניות בזמן אמת.
תהליך העיכול הוא תהליך מורכב. הוא דורש ויטמינים, מינרלים, אנזימים וחלבונים אחרים, הורמונים, חיידקים טובים ועוד אלפי חומרים שדואגים שהאוכל שאנחנו אוכלים יתפרק והחומרים המזינים ייספגו בצורה יעילה ביותר. מערכת עיכול בריאה וחזקה היא הבסיס לגוף בריא. יותר ויותר בעיות בריאותיות מתקשרות לדרך שבו הגוף מעכל וסופג את המזון והיא העוגן של כל מערכות הגוף. ההרצאה מועברת על ידי מיטל אברהמי, שחושפת מתנות רבות שאנו יכולים להעניק למערכת העיכול שלנו כדי להצעיד אותה במסלול המוביל לחיים בריאים וחיוניים יותר.